Rik Taveirne

Geboren te Ruddervoorde op 11 juli 1944.

Na een loopbaan van meer dan 40 jaar in de verkoop mag ik nu genieten van een welverdiende rust. Al is rust zeer relatief met de vele hobby's die ik heb. Gelukkig maar,  want het beroemde 'zwarte gat'  van iemand die op pensioen gaat, ken ik absoluut niet. Ik heb geen tijd om mij te vervelen.

De combinatie van reizen en fotografie was vlug gemaakt. Geschiedenis, cultuur en natuur hebben mij al altijd geïnteresseerd en dat komt goed uit bij het maken van reisreportages. Vooral om de begeleidende teksten te schrijven en te bewerken. Vroeger heb ik zelf nog muziek gespeeld, nu ben ik al tevreden met het beluisteren en het zoeken naar de passende muziek om bij de reisreportages te gebruiken.

De klankband bij een montage is heel belangrijk en blijft bij de kijker zijn aandacht vasthouden. Klank - Woord - Beeld... alles moet samengaan en één geheel vormen om geslaagd te zijn. 

Mijn dagen zijn dus meer dan gevuld zodat we met volle teugen kunnen en mogen genieten van alles wat we doen. En als de gezondheid het toelaat...nog jaren mogen doorgaan met deze fantastische hobby.

en denk eraan...  "Wijsheid vindt men in boeken... wijs zijn moet je verder zoeken".

 

Op YouTube kun je enkele van mijn realisaties bekijken - klik hieronder -